Hemsedal Skisenter

Hemsedal Skisenter har 20 heiser og 49 nedfarter med god variasjon i vanskelighetsgrad. Her er det bra utvalg for barn og voksne, erfarne og nybegynnere. Hemsedal har flere ulike bakker som snowboard-parker, skicrossarena, storslalomløype og et stort barneområde. Hemsedal Skisenter tilbyr skiskole, skiutleie og mye mer.

Bakker i Hemsedal Skisenter

Hemsedal Skisenter har vinter-Norges beste slalåmbakker. Det er tre fjell nesten 1500 meter over havet! De slynger seg sammen nedover dalen og tilbyr alle besøkende en fantastisk opplevelse.

3 Snowparker

Hemsedalparken er 800 meter med mange hopp, corner og railelementer.
Jump Street er 730m, med flere railelementer, hopp og wallride.
Miniparken er en mindre park med elementer for barn og nybegynnere i barneområdet.

Barne- og familieområdet

Hemsedal Skisenter har Norges største barneskiområdet på totalt 70 000 kvm, 7 bakker, 8 heiser, rullband slalomløype, aktivitetspark med akebakke og karusell, varmestue, kiosk, minipark med hopp og rails og bølger, grillområde med benker og bord.

Langrenn

Hemsedal har fantastiske langrennsmuligheter i skog, daler og på høyfjell med totalt 250 km med løyper . Her er det både klassisk, skøytespor og stikkede høyfjellsløyper!

Åpne kafeer i langrennsløypene
– Ulsåkstølen ved løypa Helsingvatn rundt
– Gravsetstugu – Kafe og varmestue på Gravset Skiarena.
– Flævasshytta – Kafe med enkel servering

I tillegg flere serveringssteder i løypenettet – i sentrum, på Ulsåk, i Hemsedal Skisenter og Solheisen skisenter.

Gravset er det største utfartsstedet for langrenn.

Dette er 5,5km fra Fossheim hotell. Her er det stor parkeringsplass, varmestue med servering i helger og kvelder, toalett og et fint utgangspunkt til forskjellige rundløyper i ulike vanskelighetsgrader og lengder: klassisk, skøytespor, skileikområde og lysløyper fram til kl. 23:00. Her lages det kunstsnø så fort det er kald nok om høsten som sikrer tidlig ski fra november.

Snøscooterkjøring

Prøv snøscooterkjøring på terrengbane i Lykkja! 15 minutter fra Fossheim Hotell.
Snøscooterkjøring er en morsom aktivitet og passer for de fleste over 16 år. Dette er også en perfekt aktivitet for grupper av alle slag.

 Snøscooterkjøring på bane i Lykkja

Banen er maskinpreparert for å oppnå komfort og kjøreglede. Banen er 3 km lang og opptil 50 meter bred, så det er god plass å boltre seg på. Husk at denne aktiviteten ikke trenger noen erfaring med snøscooter, men man må være fylt 16 år for å kunne kjøre. Barn under 16 år kan sitte bakpå snøscooteren som en voksen kjører gratis. Pris per person kr 380,- for 30 minutter.